Søg
Close this search box.
Booking
Ankomstdato
Afrejsedato
VoksneVoksne: 1
BørnBørn: 0
calendarKampagnekode:

Bæredygtighed

Bæredygtighed bliver i stigende grad et vigtigere element for os alle i hverdagen, og på Gl. Skovridergaard er bæredygtighed et nøgleord, som vi arbejder med på daglig basis. Vi bliver nødt til at tage ansvar, og derfor valgte vi i 2024 at tilbyde en videreuddannelse til en stor del af vores personale inden for ’Bæredygtig forretningsforståelse’.

Det har igangsat en masse vigtige og spændende projekter på hotellet, som du kan læse mere om nedenfor. Mange af tiltagene er blevet igangsat på baggrund af personalets forskellige eksamensprojekter som afslutning på uddannelsen, der omhandlede alt fra minimering af madspild til arbejdet med vores elever på hotellet. Udover nedenstående tiltag har vi flere spændende projekter på vej, og vi arbejder løbende med, hvordan vi kan forbedre os på alle tænkelige aspekter. Vi håber, at I vil tage godt imod tiltagene, som alle er små skridt på vejen mod at blive mere bæredygtig.

Enkeltværelse - Vejlsøhus

Udskiftning af engangskrus

I mange år har vi haft engangskrus på værelserne, men det har vi nu gjort op med. I stedet opstod idéen om at indføre genanvendelige krus på alle værelser, som blot skal vaskes efter brug. Krusene som står på værelserne nu, er af porcelæn, og det er overskudskrus, som ellers blot ville stå og samle støv i kælderen. Det har ikke kun givet en miljømæssig gevinst i form af mindre affald men også en økonomisk gevinst – Og hvis vi skal være helt ærlige, så ser porcelæn også bare lidt bedre ud end pap.

Mindre madspild​

Madspild har længe været et fokuspunkt for os, men hvordan viser det sig i praksis? Før i tiden brugte vi altid store fade til morgenbuffeten, men nu har vi skruet ned for størrelsen. Vi har nemlig videreudviklet vores buffet, så den er indrettet med fokus på at minimere madspild. Men selvom fadet er blevet mindre, er vi til gengæld blevet endnu mere opmærksomme på at fylde op, så du skal ikke bekymre dig, hvis der kun er fire skiver bacon tilbage – Vi løber ikke tør. Mindre madspild vil altid være et fokuspunkt for os, og selvom vi allerede har formået at mindske madspildet væsentligt, vil vi hele tiden forsøge at blive bedre.

Mindre papirforbrug

Papir er en stor synder i vores branche, da det er en uundværlig ressource især i konferenceafdelingen og receptionen. Vi har længe gjort brug af Digital Guest, som erstatning for den traditionelle gæstebog, der fandtes på værelserne tidligere. Det har mindsket vores papirforbrug, men det er ikke nok. Derfor har vi igangsat flere tiltag, som på kort og lang sigt skal mindske vores forbrug. Blandt tiltagene kan nævnes, at vi til interne møder nu prioriterer at have computer med frem for udprint, og at du som gæst ved check-ud, ofte vil blive spurgt, om du ønsker din kvittering på mail frem for i print. Det er små skridt, men det er trods alt små skridt i retningen mod at blive mere bæredygtig, og arbejdet med disse tiltag har ligeledes øget bevidstheden om papirforbruget blandt personalet.

Elevaften

Elevarbejde​

Social bæredygtighed er et vigtigt punkt for os, og har været det i mange år. Vi er meget stolte af at have en lang tradition for elevarbejde. På Gl. Skovridergaard og Vejlsøhus har vi altid mere end 10 elever i uddannelse på hver sit trin i forløbet. Vi giver plads til alle typer elever, hvad enten de er til en god basisuddannelse, eller gerne vil med på College 360’ talenthold, eller være med til konkurrencer. Vigtigst for os er det at give dem alle den uddannelse, de hver især ønsker og give dem adgang til den branche, som hele personalet på hotellerne brænder for. For alle på vores hoteller er det en fornøjelse at se dem vokse, lære og tage mere og mere ansvar i løbet af deres uddannelse.

Efter endt uddannelse sender vi dem gerne ud i branchen for at lære andre arbejdspladser at kende, men vi er heldigvis ofte så heldige, at de har lyst til at komme tilbage og arbejde hos os på et senere tidspunkt.

Få opdateringer og specielle tilbud!

Vind en middag
for to!

Tilmeld dig Vejlsøhus’ nyhedsbrev, og deltag i lodtrækning om en 3-retters menu efter kokkens valg, med tilhørende vine for 2 personer i Restaurant Vejlsøhus.

Ved tilmelding accepterer Vejlsøhus' persondatapolitik.